Zorginstellingen

Vastgoed in de zorg optimaal benutten

Zorginstellingen gebruiken hun ruimten vaak onvoldoende. Recreatieruimten, keuken, horecavoorzieningen… Door de buurt binnen te halen, worden faciliteiten beter benut, de sociale banden in de wijk aangehaald en kansen gecreëerd: werkervaringsplekken, leer-werkplekken en stageplaatsen. Dat leidt tot meer levendigheid, meer wederzijds begrip, nieuwe onverwachte ontmoetingen en verbindingen en daarmee ook een positief effect op de beleving van veiligheid. Daarnaast biedt het kansen op extra opbrengsten – huur, horeca, activiteiten – en worden ook de woningen in het complex aantrekkelijker voor de verhuur.

QuickScan
Door te inventariseren wat leeft in een wijk en wat de mogelijkheden zijn van een pand, kunnen we snel een indicatie geven van de mogelijkheden en kansen voor een nieuwe invulling. We betrekken de wijkbewoners bij het proces, zodat het eindresultaat feilloos aansluit op hun wensen. We onderzoeken ook of het beheer geregeld kan worden door een coöperatief bewonersbedrijf. Dit vergroot de mate van betrokkenheid én verantwoordelijkheidsgevoel om van het project een succes te maken. Onze benadering is zakelijk en gericht op duurzame verdienmodellen, zodat het ook voor de eigenaar van maatschappelijk vastgoed interessant is hierin te investeren.

Out-of-the-box oplossingen

Als zorginstelling is het soms lastig de commerciële mogelijkheden van uw vastgoed in kaart te brengen. Stock5 denkt graag mee. Zo hebben we in het verleden een Turkse onderneemster in contact gebracht met een zorginstelling. Zij gebruikt de instellingskeuken nu voor haar eigen cateringbedrijf. Ook brachten we de leerlingen van een sportschool in contact met een bejaardentehuis. Zij willen graag trainen in de sportzaal. Hoewel de bewoners daar in eerste instantie wat twijfels bij hadden, vragen ze nu zelf om een wand met graffiti. Niet buiten, maar binnen!

Mogelijkheden zorginstellingen in kaart
Met de ruimten en voorzieningen die zorginstellingen tot hun beschikking hebben, zijn de mogelijkheden eindeloos. Leerwerkbedrijf, catering, cursussen, ontmoetingsplek, repaircafé, leeszaal, ruimten voor een fysiotherapeut, verloskundige of tandarts… Met de QuickScan van Stock5 weet u in twee maanden tijd waar uw kansen liggen.